/ Gulliver/Getty Images
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане близко до средното за месеца.
 
Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максимални ще са между 28 и 33 градуса, за София - около 28 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

времето слънце
БГНЕС

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 29-30 градуса. Температурата на морската вода ще е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините също ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

Най-добрите плажове в Европа за 2018-а (СНИМКИ)

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28 и 33 градуса.

жена поляна слънце времето
Thinkstock/Getty Images

В сряда ще има повече слънчеви часове, а вероятността за валежи е малка. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток.

В Добрич през следващите дни температурите ще останат без промени - 30-32 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

НИМХ-БАН, БТА