ЕГ Гео Милев ще получи 17 550 лева за успехи на олимпиади
ЕГ Гео Милев ще получи 17 550 лева за успехи на олимпиади / Дарик Добрич

Езикова гимназия "Гео Милев" в сред училищата-бенефициенти по Национална програма "С грижа за всеки ученик" - модул "Работа с талантливи ученици", съобщават от учебното заведение. Гимназията ще получи 17 550 лева, които ще бъдат инвестирани в подготовка за олимпиадите през следващата година. Средствата се предоставят за ученик, класиран за национална олимпиада - по 500 лева, и за лауреат - носител на първа награда от 12 клас - 2 000 лева. Те ще бъдат използвани за хонорари на преподавателите, подготвящи олипийците, както и за други разходи, поясни директорът Милена Иванова.

За изминаващата учебна година ЕГ "Гео Милев" - Добрич е изпратила на национални олимпиади 23-ма ученици, има един лауреат по немски език - Десислава Димитрова, както и 9 ученици в първата десятка по различните дисциплини.

През учебната 2009/2010 училището завършиха 177 абитуриенти. Средният успех от матурата по български език и литература /БЕЛ/ е с около 10 стотни по-висок от годишните оценки на 12-класниците, констатират от ръководството. 23 са пълните шестици. Най-много - 11, са по БЕЛ, 2 - по английски, 2 - по френски език, 3 - по физика, 4 - по математика и една - по биология. Сред учениците има двама с по две отлични оценки на изпитите - Симона Енчева Димитрова, която се е представила блестящо по БЕЛ и английски, и Димитър Ивов Дженков, който е бил безгрешен по физика и математика. Няма ученици със слаби оценки, един има среден 3,29, а 7 ученици имат оценка "добър".