Добрич ще бъде домакин на международна конференция за туризъм
Добрич ще бъде домакин на международна конференция за туризъм / netinfo

Добрич ще бъде домакин на конференция по трансграничен туризъм, която ще се проведе в края на месец май. Това е станало ясно  на  проведена в Словакия среща, в която участва и делегация от Добрич.

Форумите се организират по проект на побратимения ни полски град Нови Сонч “Трансграничният екотуризъм като възможност за развитието на Нови Сонч”.  Той е с продължителност  3 години като  предвижда  организиране на международни конференции и подготовка на доклади за обмяна на опит и добри практики, изработване на маркетингови материали на чужди езици, обучение на отделни групи в устойчиво развитие и екологични теми, изграждане на мрежа от трансгранични еко-пътеки.

Грантът, който е отпуснат от Министерството на  външните работи на Норвегия е на стойност е 302 321 Евро. По проекта се предвижда провеждането на общо 8 конференции в Германия, Полша, Словакия, Италия, Румъния, България, Украйна.

Във всички конференции ще участват около 10 души от Добрич, представители на общината, експерти от НПО или други организации, работещи в областта на туризма. Целта е конференциите да се превърнат в професионални срещи на експерти от областта на туризма от различните държави.