Нина Ставрева и гостите от Русия
Нина Ставрева и гостите от Русия / Община Каварна

Кметът на Каварна Нина Ставрева даде начало на Дните на руската култура. В Художествена галерия „Христо Градечлиев“ бе представена изложба на млади творци от Подолск, участници в пленер през 2016 година. Изложени бяха традиционните за Русия „тряпочни“ кукли. На събитието присъстваха президентът на Обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни Андрей Галкин и представителят на град Подолск Олег Антонов, които връчиха поздравителни адреси от кмета на побратимения град и от ръководството на международната асоциация на побратимените градове. От своя страна Нина Ставрева им подари плакети на Община Каварна.

Библиотеката при Народно читалище „Съгласие“ получи дарение от 250 тома руска литература - класика, съвременни руски автори и детска литература.

Пред площад „Защитата на Каварна“ на открита сцена се представиха творчески колективи от градовете Подолск и Каварна. Домакините участваха с изпълнение на ДФТА “Бизоне“, деца от СУ „Стефан Караджа“ и вокална академия “Каварна“. Гостите се представиха с традиционни и съвременни танци от хореографска школа „Фантазия“. Руски фолклорни песни и танци поднесе ансамбъл „Кирилица“.

Провеждането  на Дните на руската култура е резултат от споразумението за културно сътрудничество между Община Каварна и побратимения руски град Подолск.
Закриването на Дните на руската култура ще бъде на 28 юни със заключителен концерт на открита сцена пред НЧ „Съгласие“.