/ Дарик Добрич, Таня Топалова
Започва реализацията на „Добруджа търси таланти“, съобщават от читалище "Добрич-2017". Шоуто ще се проведе във всички общини на област Добрич, под патронажа на Областния управител Красимир Кирилов. 

Форматът ще започне първо от Община град Добрич и ще се състои в Младежкия дом (ОМЦ). Кастингът ще бъде на 25 февруари, от 10:00 до 19:00 часа. Самият конкурс ще се състои на следващия ден – 26 февруари, от 18 часа на същото място.Възрастови ограничения няма. Изпълнителите имат пълна творческа свобода и е допустимо изпълнение във всички жанрове, изкуства и пърформанси. Времетраенето на изпълнението е до 5 минути.

Областният управител на Добрич ще е патрон на конкурса "Добруджа търси талант"

Журито е с председател адвокат Милен Кадикянов. За индивидуални изпълнители таксата за участие е 15 лева, а за груповите изпълнения - в зависимост от броя участници, но не по-висока от 50 лева общо. За изпълнителите от детски градини и началния курс участието е безплатно.

Победителите ще участват в заключителния тур заедно с победителите от другите общини в областта. Датите за другите общини ще бъдат обявени до 20 февруари. Наградният фонд включва безплатен запис на песен в студио и много други награди.