БЧК
БЧК
19 години от създаването на Центъра за обществена подкрепа към ОС на БЧК Добрич се навършват днес. Годишнината ще бъде отбелязана със среща от 15 часа в хотел „България”.
 
Специалистите от екипа на Центъра ще представят цялостната дейност по основни направления и услугите, които са напълно безплатни за деца и техните семейства.

Центърът за обществена подкрепа става на 14 години
 
Поканени са заинтересовани граждани, училищни ръководства, общественици, партньори.  Ще присъствата д-р Емилия Баева - зам.-кмет на Община Добрич, Ирена Баирова - директор на Регионална Дирекция „Социално подпомагане“, Магдалена Миткова - Дирекция „Социално подпомагане“- Добрич и др.

Социалното заведение е разкрито по съвместен проект на Българския червен кръст и Австрийския младежки червен кръст като Център за социална интеграция, а от няколко години е трансформиран в Център за обществена подкрепа.

Центърът се посещава от деца на възраст от 6 до 18 години. В него те получават специализирани грижи от педагози, психолози и социални работници. За децата се осигурява топъл обяд, а при необходимост и финансова помощ за купуване на училищни принадлежност