Брегоукрепването и енергийната ефективност сред приоритетите на черноморските кметове
Брегоукрепването и енергийната ефективност сред приоритетите на черноморските кметове / DarikNews.bg, архив

Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО) даде нов 2-годишен управленски мандат на ръководния екип с председател кмета на община Аксаково инж. Атанас Стоиов и заместниците му - кметовете на Каварна и Несебър Цонко Цонев и Николай Димитров. В 7-членния Управителен съвет са още кметът на Варна Иван Портних, кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Долни Чифлик Борислав Натов и кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Изпълнителният директор на АБЧО Мариана Кънчева определи отчетения период като ползотворен и успешен за Асоциацията със солиден брой реализирани проекти и привлечени европейски средства.

Черноморските кметове определиха като основни приоритети в работата си през следващите две години брегоукрепването по българското Черноморие, енергийната ефективност и туризма.

Ще концетрираме усилията си в тези направления, тъй като това е ключът към подобряване на икономическата среда в черноморските общини и по-високо качество на туристическия продукт, коментира председагелят на АБЧО инж. Атанас Стоилов.