Братята Хасан и Ибрахим свирят с Български камерен оркестър - Добрич
Братята Хасан и Ибрахим свирят с Български камерен оркестър - Добрич / Дарик Шумен

Концерт за две пиана от Волфганг Амадеус Моцарт ще изсвирят в Добрич братята Хасан и Ибрахим Игнатови, които заедно с певицата Крисия завоюваха второ място в тазгодишния конкурс за детска песен на Евровизия. Малките таланти ще бъдат солисти на Български камерен оркестър - Добрич в коледния им концерт, който ще поднесат в 18.00 ч. в Органова зала.

Освен произведението на Моцарт, в програмата оркестърът и неговият диригент Алексей Измирлиев са подготвили прочути пиеси с добро настроение от Йохан Щраус, Жорж Бизе, Мануел Де Файа, Лео Делиб, Георг Хендел и Карлос Гардел.

Пианистите близнаци Хасан и Ибрахим Игнатови са лауреати и от добричкия музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" тази година, припомни в ефира на Дарик маестро Измирлиев. Оркестърът вече е имал една репетиция с децата и диригентът ги определи като много способни, музикални и целеустремени. Научили са произведението на Моцарт за много кратко време, за да бъде осъществен концертът в Добрич.

Много рядко се срещат близнаци музиканти в дует, каквито са прочутите братя Контарски, които са свирили също на две пиана, разказа още Измирлиев. Популярни сега са и две сестри французойки - Лабек, които свирят заедно. Това е уникално, защото близнаците се чувстват един друг по особен начин, което в изкуството е важно, смята диригентът.

Българските деца са много талантливи, важното е как ще бъдат подкрепени занапред. Хасан и Ибрахим имат много добра учителка и всеотдаен баща, който им помага и ходи с тях навсякъде, сподели още Измирлирев.