Бойко Борисов ще открие новата сграда на Административен съд - Добрич
Бойко Борисов ще открие новата сграда на Административен съд - Добрич / Дарик Добрич

Премиерът Бойко Борисов идва в Добрич за откриването на новата сграда на Административния съд, съобщи председателят на съда Красимира Иванова. Церемонията за откриването ще се състои пред сградата на съда от 16.00 часа.

На нея ще присъства и министърът на правосъдието Екатерина Захариева, председателят и зам.-председателят на Върховния административен съд - Георги Колев и Румяна Монова,  Димитър Узунов и Милка Итова от Висшия съдебен съвет.

На откриването се очакват още главният инспектор на Инспектората към ВСС, главният секретар и председателите на отделения на ВАС, председателите на други  административни съдилища, кметовете на общини Добрич и Добричка, областният управител, председателят на Окръжния съд, окръжният прокурор, председателите на районни съдилища в областта и други гости.

В Добрич ще бъде и Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който ще отслужи тържествен водосвет.

Административен съд – Добрич се помещава в новата си сграда от началото на февруари.  Тя се намира на бул."Трети март" №5. В съда работят 24 души, от които 6 съдии, които разполагат  с две съдебни зали в новата сграда.