Живко Иванов стана художник на годината
Живко Иванов стана художник на годината / netinfo

 

„Да си бургазлия е качество, категория. Винаги, когато пътувам по света и участвам в изложби, след името си следващото, което казвам е от къде съм”. Това каза по време на връчването на приза „Художник на годината” Живко Иванов.  „Исках да кажа някой неща, но няма никакъв смисъл. Благодаря много”, завърши Живко Иванов, приемайки отличието от кмета Димитър Николов за цялостен принос за културата в община Бургас. Освен почетната грамота той получи и плакет на Свети Лука, покровителят на художниците, дело на Атанас Стоянов. Живко Иванов има над 40 самостоятелни изложби, част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия “Любке”, в Белгия, Холандия и Чечения, в Нюкасъл и в Сърбия . 

По време на церемонията в бургаската художествена галерия плакет получи и кмета на града от председателя на общонародна фондация „Христо Ботев” – Боян Ботев. Наградата е за принос за съхраняване на ботевия дух, идеал и творечество в новия технлогичен 21 век.

С картини от последния графичен пленер на Георги Златов бяха отличени зам. кмета Йорданка Ананиева и общинския служител Людмила Котиева за добро взаимодействие и сътрудничество с Дружеството на бургаските художници. Награда от дружеството получи и художника Тодор Евгениев, който на 26 ноември тази година навърши 75 години.

„Да бъдем градивни, позитивни и да работим според възможностите си за този град”, пожела водещият на церемонията председателян ан дружеството на бургаските художници Георги Динев.