Задържаха баща поръчал  убийството на сина си
Задържаха баща поръчал убийството на сина си / netinfo

 

Убийство на 33-годишен мъж от община Поморие е разкрито след близо 5 години. Баща е поръчал на зет си да умъртви по особенно жесток начин сина му.

Вследствие на полицейските действия на служителите от "Криминална полиция" - Бургас са разкрити извършителите на убийството на 33-годишния Сюлеймен Хистем от поморийското село Дъбник. 
Мъжът е обявен за издирване на 21 януари 2007 година, като е образувано досъдебно производство за отвличане.

На 4 септември тази година в гориста местност, разположена на около 7 км. североизточно от руенското село Сини рид е открит трупа на мъж в напреднал стадий на разложение. След извършената аутопсия е установено, че тялото е на изчезналия през 2007-а.
В резултат на процесуално-следствените действия, предприети от служители на сектор "Криминална полиция" - Бургас, на същата дата са задържани двама мъже за убийството. 29-годишния Николай Христов и Исмаил Хистем- на 62 години и двамата от селото на убития са заподозрени в извършеното престъпление.
Констатирано, че преди четири години 62-годишния И.Х. поръчал на зет си Н.Х. убийството на сина си - Сюлеймен Хистем. 
Двамата замислили и организирали извеждането на 33-годишния дъбничанин до въпросната местност под иманярски предтекст. Те са го излъгали, че ще копаят на могила, в която се намирали ценни исторически предмети.
Николай Христов отвел Сюлейман Хистем в гората на предварително избраното място, като му поръчал да започне с разкопките. След като дупката била изкопана, на С.Х. е нанесен удар с метална бухалка по главата, след което тялото му е затрупано с множество камъни.  
Николай Христов и Исмаил Хистем са привлечени в качеството на обвиняеми по чл. 116, ал.1 -  убийство. Наложена им е мярка "задържане под стража за срок от 72 часа" и са приведени в следствения арест. 
В следобедните часове днес предстои гледането на мерките им за неотклнение от състав на Окръжен съд - Бургас.