Ваня Христова и Андрей Арнаудов благодариха на Община Бургас
Ваня Христова и Андрей Арнаудов благодариха на Община Бургас / Веселин Максимов
ДНК и Искам бебе са доволни от Община Бургас
93254
ДНК и Искам бебе са доволни от Община Бургас
  • ДНК и Искам бебе са доволни от Община Бургас
Две награди получи днес Община Бургас за своята активна работа в помощ на семействата с репродуктивни проблеми. Едната връчи телевизионният продуцент Андрeй Арнаудов, основател на „Движение национална кауза“ (ДНК), а другата – Ваня Христова, регионален координатор на фондация „Искам бебе“. Кметът Димитър Николов получи плакетите за Бургас.

Община Бургас е отличена за участието си в създаването на Звеното по асистирана репродукция към УМБАЛ-Бургас, което отвори врати на 7 октомври 2011 година. За неговото изграждане и оборудване основна подкрепа оказа Общината, отпуснала до момента 720 000 лева. До момента там са родени около 100 бебета, уточни Андрей Арнаудов.

Той разказа, че на 21 ноември, Ден на християнското семейство, в София, Пловдив, Бургас и Варна предстои кръщене на новородените от кампанията „ДНК“ и „Искам бебе“. Записванията за това са до 21 май, на страницата ДНК във Фейсбук, със селфи на положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече роденото бебе, с хаштаг  #pravimgozabg.

Чуйте повече подробности в звуковия файл от Андрей Арнаудов, Ваня Христова и кмета Димитър Николов