Вижте военните кораби в пристанището
Вижте военните кораби в пристанището / netinfo

Пет кораба от военноморското учение BLACKSEAFOR са в момента в Бургаското пристанище. Военните съдове са от България, Русия, Турция и Украйна. До 17 април екипажите ще обменят опит с българските си колеги от Военноморска база Бургас.

 

На територията на града е и тазгодишният командващ силите на море в учението – капитан I ранг Михаил Шуквал от руските военноморски сили. По време на шестте дни морски учения, 700- те души личен състав на учението BLACKSEAFOR ще отработват задачи по тренировка на групи за задържане; преследване, залавяне и разпитване на морски обекти; заплаха на море; координация при съвместно използване на оръжията; разработка на системите за връзка; защита на морски съдове от атака по въздух и реакция при ядрена заплаха на море и в пристанища.

 

На 15 и 16 април от 15 до 18 часа в порт Бургас ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на града украинския кораб за управление “Славутич”, турската фрегата “Кемал Реис”, големия десантен кораб от Русия “Цезар Куников” и корветата “Кантраадмирал Юстатиу Себастиян” от Румъния.