В Приморско търсят пари за преодоляване щетите от дъжда
В Приморско търсят пари за преодоляване щетите от дъжда / netinfo

Да бъдат отпуснати средства от Междуведомствената комисия за възстановяване от бедствия и аварии към МС ще поиска кметът на Община Приморско Лиляна Димова. Средствата ще бъдат използване за преодоляване на щетите от падналите в продължение на три поредни дни проливни дъждове. Представители на действащия към Общинската управа Кризисен щаб обходи засегнатите обекти от наводненията на територията на общината.

Към момента най – належащо е да бъдат отпочнати възстановителни работи по два обекта – активизираното свлачище под станцията на Министерски съвет в гр. Приморско и южната основа на подвижния пешеходен мост над река Дяволска. Комисията към кризисния общински щаб е установила сериозни разрушения по пътната настилка на част от 4 – класната пътна мрежа на територията на Община Приморско.

Най – сериозни са пораженията по пътя Ясна поляна – Ограш. По искане на Община Приморско от областната „Гражданска защита” е отпусната водоноска за питейна вода за жителите на приморското село Веселие. Все още водоснабдяването при тях е частично затруднено заради повредени от дъждовете помпени съоръжения.