В МБАЛ запознават бъдещи майки с родовия процес
В МБАЛ запознават бъдещи майки с родовия процес / netinfo

 

Родилно отделение на бургаската многопрофилна болница старитра Дни на отворените врати. Освен възможност да се консултират с лекарите, родилките ще могат сами да се запознаят с условията, при които могат да раждат, работата на медицинските екипи и да получат по-подробна информация за след родилния период.  

Инициативата на МБАЛ е под надслов „Готови ли сме за предстоящото раждане” и от нея бъдещите майки ще могат да се възползват всяка сряда от 13 часа.  Освен личния контакт в Деня на отворени врати от болницата са изготвили и разяснителни листовки за бременните жени.  

Според завеждащият отделението д-р Златин Трепечов това ще помогне на бъдещите родители да се ориентират по отношение и на типа раждане. „Много често майките не са запознати с това, което ги очаква и са стресирани”, каза още д-р Трепечов. Според него малко известен бил и факта, че в бургаската болница има на денонощно разположение и реаниматорски екипи от специалисти, които да съдействат при усложнени раждания.

Успоредно с информационната кампания в родилния корпус е направен и ремонт. 12 стаи – за родилки и новородени са пребоядисани и обновени. Назначени са и нови 15 акушери и още петтима лекари.

От началото на годината броят на родените в бургаската болница деца е 2 540, като през първото тримесечие са преобладавали момчетата.