„Шведска маса” плаши с воден пистолет
„Шведска маса” плаши с воден пистолет / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” плаши с воден пистолет
60780
„Шведска маса” плаши с воден пистолет
  • „Шведска маса” плаши с воден пистолет

И отпочна се последният пълен седмоднев на месеца първи от годината четвърта на мандата първи на Онзи, Що Три Пъти Каза „Не" на Стоителството На Крепостта Белене.
Излезе Той на агората пред людете и оплака се, че не можел да намери един къпан човек в крепостта Севлиево. На другия ден отиде в града на некъпаните хора, пък рече им „Скарах ви се и поправихте се, демек изкъпахте се" и биде радост голяма и „Честита баня" човеците казваха си.

А в разнородното събрание пред всички нотабили от земята с големина на човешка длан излезе боляринът на вътрешните стражи Цветаний и жално оплака се, че боляринът Маврий Командир хич даже не го обичал. Тъй без обич необичан на Бойко Цветаня му извика силно, че няма да се ожени за жените командирски и още мавърски.
И като излезе на агората вождът на племената тъмносини Маврий Командир присмя му се на Цветаний, пък рече му, че дъщерите си не му дава и че нервите разхлопани му са и да се лекува.

Едни хора оплакаха се, че парите им били малко и гладни били, а боляринът ковчежник Симоний от рода Дянков рече им „Радвайте се и веселете се, защото истина ви казвам, добавки ще имате през 2014 година, а сега имате третия най-нисък бюджетен дефицит".

Пък понесе се слух, че някой си Референдум щял да пита и разпитва хората. Никой не знаеше за какво точно ще ги пита, но едни нотабили съветваха людете по агората да отговарят с „не", а други нотабили им хортуваха, когато ги пита Референдума, да му отвръщат с „да".

Тъй в раздвоение потънаха човеците. Злите сили само туй чакаха и изпълзяха от нищото. Облаци закриха небето, данъчни налазиха по фирми, а бандити две банки обраха. Вредом се възцари униние, мъка и печал. Чу се рев, вой и скърцание със зъби, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.
Така започна предаването „Шведска маса", а две противни нечестиви твари Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон заредиха словата си скверни.

В началото се пя немски йодлер за събуждане. Мелодичният немски език на поетите и мислителите напълни ефира и хората масово замечтаха за маршируващи брумхилди, лизелоти и сузани със средно тегло 93 кг. и мерки 120-90-120
Насред предаването за пръв път в четиригодишната му история влезе гост. Това беше шефът на фенклуба на „Нефтохимик", който се яви лично, за да получи пленен боен тъпан. Получи го и го задумка силно, та да се чуе.

След тези тупанни сюити дойде време за същинското ломотене. Максимовсон и Калудовсон почнаха да питат „Кой заслужава да бъде заплашен с воден пистолет?" и „За какво трябва да ни питат на референдум?" и като се активираха ония ми ти граждани...

Първи беше Радо. Той разказа историята на г-н Цветанов, който се оплакал, че г-н Костов не го обича и че затова нямало да се ожени за дъщерите Костови.
След него слушателят Златевсон призова с воден пистолет да се заплаши някой си Костов, защото трябвало да си ходи. Кой бил стар и защо да си ходел, не стана ясно, но младежът звучеше доста водожадно като въоръжен с воден пистолет злодей.

След него пак се развилня Радо. той призова да има референдум с въпрос „Да даде ли Костов дъщерите си на Цветанов за жени?"

Ники призова водещите да не мажат с мед всеки политически лайномет.
За разлика от него Николай Димчев коментира, че с воден пистолет трябва да бъдат напръскани професор Вучков или певеца Веселин Маринов и референдумът трябвало да реши този въпорс.

Борката достигна до извода, че българинът не мисли с главата си, а със задницата си. После призова да се стори не една, ами две атомни електроцентрали, за да фалирала държавата и да се разпаднела, че да ни разпределят между Турция, Сърбия и Румъния, за да се свършели тия 1300 годишни мъки и да сме рахатясали.

Иван Терзиев рецитира стихове за газовите пистолети и дереджето на депесето, а след него слушателят Виктор предизвика трус поне в две министерства.
Виктор предложи да се премахнат всички здравни осигуровки, а парите за здравеопазване да се набавят от нови 2% към съществуващия ДДС, т.е вместо 20% да стане 22%. Така всички щяли да бъдат лекувани и преглеждани гарантирано.

Бат Коста определи ваденето на пищови като реклама за онзи, който има нужда от нея.

Накрая гневен слушател запита къде са отишли 2 милиарда лева, които един министър бил изтеглил от Здравната каса, ама никой не му отговори.
Така се изниза предаването и на никого не му стана мъчно, че свърши.

Следващият петък отново...