Янаки Стоянов в кметската надпревара
Янаки Стоянов в кметската надпревара / netinfo

Янаки Стоянов ще участва в предстоящите местни избори като независим кандидат за кмет на Несебър. Председателят на общинския съвет в морския град обяви решението си днес по време на отчет за дейността на местния парламент през последните два месеца. Той отказа да коментира има ли до момента отправени предложения за подкрепа от страна на партии. Според Стоянов участието му в местните избори е продиктувано от доверието, което му гласуват местните избиратели.

Янаки Стоянов изрази опасенията си от отлив на туристи във фамилните хотели в Несебър. Според него основната причина за този спад е отказът на собствениците на фамилни хотели да сключват договори с туроператори. “Поради липсата на договори, логично е хотелите да бъдат наполовина празни. Собствениците си мислят, че по този начин спестяват даването на излишни пари за ползването на агенции, но губи целият отрасъл”, категоричен е председателят на О б С – Несебър.

Друга причина за отлива на туристи от Русия, Беларус, Украйна, Сърбия и Македония бил визовият режим. Според Стоянов има реална опасност община Несебър окончателно да изгуби този пазар.