Николай Тишев
Николай Тишев / netinfo
В Бургас няма индустрия, усвояват се само европари. Всяка година от общината ни бягат над 1000 души
Николай Тишев
92957
Николай Тишев
  • Николай Тишев
Бургас изостава по отношение на производствена бази, не привличаме инвеститори, а последните 10 години само усвояваме средства от еврофондовете. Така няма начин да задържим младите хора, нито да им предложим адекватна работа.

Можем с часове да си говорим, колко е хубав Бургас, но той изостава стряскащо бързо спрямо Пловдив и Стара Загора, именно, заради липса на производство. Това е причината всяка година общината да намалява с поне по 1000 души. Това каза в „Събеседникът на Дарик“ вторият в листата на "БСП за България" и областен лидер на партията Николай Тишев.

Според него идеята на БСП за фонд за индустрия и иновации трябва спешно да се приложи. Тя е застъпена отдавна в програмата на БСП, именно поради факта, че след като през 2020 година приключи източването на еврофондовете, ситуацията в региона ще стане още по-лоша. Държава, в която няма производство е бананова република. Един от нашите акценти в програмата е грижата за младите. Трябва да ги стимулираме. Насочени сме към стимулиране на малкия среден бизнес, към младите и перспективни хора, които да могат да реализират бизнеспотенциала си тук. Завръщане на подоходното семейно облагане“, обясни още Тишев.

В ефира на Дарик Югоизток той представи основните акценти, залегнали в програмата на партията, както и най-важните проекти, които биха могли да освободят от допълнителни тежести бизнеса. Николай Тишев опроверга обвиненията, че ръст на пенсиите и минималната работна заплата са популизъм.

„Мисля, че сме доказали основния ни приоритет - увеличаване на доходите на работещи и пенсионери. На тези избори тръгнаха да развиват такива програми. И десните обещават увеличаване. БСП заедно с ПФ предложи 300 лева минимална пенсия. Тогава от ГЕРБ казаха, че това ще доведе до колапс. Сега обещават двойно. Спомняме си, когато Кунева предложи 10% ръст на учителските заплати, как реагира Борисов.А сега от партията му предлагат почти двойно увеличение“, каза още лидерът на партията в Бургаска област.

За програмата на БСП за България, за равносметката от президентски до предсрочни парламентарни избори и за новите лица и действия в старата партия, чуйте повече от Николай Тишев в звуковия файл: