Незаконен технофест къса нерви край Варвара
Незаконен технофест къса нерви край Варвара / netinfo
Вече пети ден хиляди любители на техномузиката от Франция, Чехия, Австрия, Полша, Словакия, Румъния и Белгия са на лагер край село Варвара. Те са на морския бряг от плажа на Варвара до строежа „Златна перла” и са окупирали над 80 дка частни земеделски имоти, всички попадащи в Природен парк „Странджа”, съобщиха от пресцентъра на община Царево.

След опплаквания от жители на Варвара и Царево за шума от сборището във всички часове на денонощието, полицаи посетиха селището и съставиха няколко протокола за напускане. Техноманиаците са отказали да изпълнят полицейското разпореждане, което принуди кметът на Царево Петко Арнаудов да помоли за съдействие при решаване на проблема съветника в Чешкото посолство у нас Ярослав Камас.

Рейвърите посещават с мощни уредби, натоварени на камиони мястото край Варвара от няколко години, като се организират по Интернет. Тази година, обаче, броят им е невиждан, тъй като пристигат направо от технофестивал между Полша и Германия. Кметът на Царево Петко Арнаудов съобщи, че импровизираният фестивал не е съгласуван предварително с общинска администрация, поради което не може да бъде осигурено спазването и на най-елементарни хигиенни норми.

Според него, миналата година, общинска фирма е изринала тонове боклуци от мястото, след като то било напуснато от любителите на техното.