Нападение в бар Бикини
Нападение в бар Бикини / netinfo
Петимата, обвинени за нападението в заведението "Бикини" в Созопол  остават в ареста. Мотивите на Бургаски окръжен съд са, че има обосновано предположение, че Георги Джендов, Димитър Харалампиев-Рочата, Пламен Русев, Георги Недялков-Дългия и Красимир Апостолов са извършители на деянието.

Въоръжени с мачете и електрошокове вилняха в бар в Созопол


На 23 юли, в присъствието на свидетели - клиенти, група от въоръжени с мачете и електрошокове  мъже нахлу в бара и нападна управителят -  Христо Бардуков и още двама души, сред които и 18-годишно момче.  Недоволството им било провокирано от това, че не били допуснати в заведението. 
Прокуратурата настоява петимата да останат в ареста, защото могат да окажат влияние върху разследването, докато защитата ще пледира за по-леки мерки.
Според съда, решението на първа инстанция е законосъобразно и няма причина най-тежката мярка за неотклонение да бъде отменена.  

В созополския бар "Бикини": Лягай на колене


Според защитата на един от обвиняемите - Георги Джендов обаче са налице пропуски, сред които неточно описание на конкретна част от облеклото на обвиняемия, по показанията на основния свидетел.
Адвокатите на групата поискаха мярката да бъде сменена с по-лека "домашен арест". Бургаски окръжен съд отхърли искането.