Кметска асоциация преизбра Костадинов
Кметска асоциация преизбра Костадинов / netinfo

Кметът на Бургас бе преизбран за председател на Асоциацията на кметове на градове за присъединяване към Европейския съюз.

Днес в Община Бургас се проведе Общо събрание на асоциацията. На него присъстваха 23 представители на общински администрации, а други 30 изпратиха писма за подкрепа, поради невъзможностт за участие. На събранието присъства и г-н Жан-Мари Верже, културен аташе на Френското посолство в София и зам.-директор на Френския културен институт, както и генералният консул на Турция в Бургас г-н Ахмед Юлкер.

Чрез писма успешна работа пожелаха посланиците на Германия, Холандия, Финландия, Великобритания, Франция.

По предложение на кмета Костадинов в началото беше приета декларация против смъртните присъди на българските медици в Либия, която ще бъде изпратена до посланика на джамахирията в България. В нея се настоява либийското правителство и либийския съд незабавно да отменят несправедливата присъда и освободят нашите сънародници и палестинския лекар.

Членовете на сдружението решиха то да има ново име-Асоциация на кметове за устойчиво развитие на общините. Във връзка с това бяха приети и промени в устава.

Общото събрание прие още Отчет за дейността на Управителния и Контролния съвет, Програма за развитие на асоциацията-20073-2013 г., както и План за действие за 2007 г.