Караманова: За мен е важно, че родния ми град ми се довери
Караманова: За мен е важно, че родния ми град ми се довери / netinfo

Веска Караманова печели убедително в Созопол, сочи анализът на резултатите от вота в морската община.

Караманова води с 1019 гласа в родния си град пред опонента си Панайот Рейзи от коалиция “Фар”, в чиято полза са пуснати 824 бюлетини. Досегашният кмет е успял да мобилизира симпатизантите си в три от общо петте избирателни секции в Созопол, а в останалите две разликата е минимална. ”За мен е важно, че родния ми град ми се довери и съгражданите ми ме припознават като своя кмет”, коментира Караманова. На тези местни избори тя е акумулирала мощна подкрепа в родния си град, а Рейзи губи преднината си от предишния вот.

Караманова печели и в селата Равадиново, Вършило, Индже войвода и Присад, а в Черноморец и Росен е на минимално отстояние от Рейзи. Караманова е абсолютният победител във Вършило със 101 срещу 11 гласа за Рейзи, 220 души са я подкрепили в Равадиново, където опонента й печели 117 гласа, 140 на 30 е съотношението в Индже войвода, отново в полза на Караманова. Минимална разлика от 28 гласа в Черноморец и 33 в Росен, отчитат резултатите.

Според тях, Рейзи трупа актив от гласове в селата Равна гора, Габър, Крушевец, Извор, като само в последното село искане да гласуват по настоящ адрес са подали 108 души.

Именно там в неделя се стигна до противопоставяне между местните хора и приходящи отвън гласоподаватели. Жители на Извор скочиха срещу изборни туристи, дошли от Кюстендил, Ямбол и Елхово да гласуват в тяхното село, като за това е подадена официална жалба в прокуратурата. “Необяснимо е как 25 души се водят на един и същ адрес на ул. “Рила” в селото и ден след вота вече ги няма там”, коментира Караманова.

От инициативния комитет, издигнал кандидатурата й са изпратили и жалба до РДВР- Бургас за упражняван натиск в деня за размисъл за гласуване в полза на Рейзи в ромската махала на с. Росен.

Останалите няколко сигнала до ОИК са свързани с нерегламентирана агитация в Созопол.