ГЕРБ гневни на министър Десислава Терзиева
ГЕРБ гневни на министър Десислава Терзиева / dariknews.bg

Групата народни представители от ГЕРБ-Бургас възразиха остро срещу отговорите в деня на парламентарен контрол на техни въпроси относно              забавянето на доизграждането на четирилентовия път „Бургас-Слънчев бряг” и строежа на Северния обход на Бургас.

Тази тяхна реакция беше предизвикана от изказването на министър Терзиева, че Бургаска област не е единствена в държавата.

„Очевидно е, че имате подмяна на приоритетите, тъй като се изказвате твърде неопределено по темата и не поемате точни ангажименти със срокове. А тези пътища бяха основния елемент от предизборната кампания на БСП за парламентарните избори”, напомни на Даниела Терзиева народният представител Иван Вълков.

Депутатите припомниха, че през януари 2014 г. проектът за „Северен обход” бе внесен от кмета Димитър Николов като един от проектите, по които община Бургас търсеше финансиране от правителствената програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” с бюджет от 500 000 000 лева. Всички кметове в област Бургас се обединиха и застанаха зад този проект от изключително значение, но въпреки това не бяха отпуснати пари.