Читалището в Черноморец на 100 години
Читалището в Черноморец на 100 години / netinfo

Богата празнична програма са подготвили кмитството в село Черноморец и Народно читалище „Димо Николов” за отбелязване на 100-годишния юбилей на културната институция, която години наред развива разнообразна и богата дейност както в община Созопол, така и в страната и в чужбина. Читалището в с. Черноморец е истински светилник на култура и просвета, а неговите деятели през годините са успели да му вдъхнат живот и да развиват дейност, която допринася за обогатяване на облика на Черноморец като културен и туристически център по Южното Черноморие.

Празничната програма на 31 октомври ще стартира с откриване на изложба в залата на читалището, под наслов: ” Така се ражда красотата. Творецът вгражда си душата...” и ще представи картини на известни български художници, които са живели в Черноморец или животът им и творчеството са свързани със селото.

Библиотеката на читалището ще събере на 1 ноември от 15.00 часа бивши и настоящи читалищни дейци на дискусия за миналото и бъдещето на народното читалище. Срещата ще бъде под наслов „Тук всеки е остовил своя дял българщина”. Подобна среща на читалищни дейци се провежда за първи път и на нея мисли и препоръки за развитието на читалището ще споделят читалищни дейци от три поколения.