Афганистанец опита да подкупи полицай
Афганистанец опита да подкупи полицай / Дарик Бургас

Нелегален афганистански имигрант се опита да подкупи полицай в село Ново Паничарево, община Приморско. Той и тримата му сънародници били арестувани. В друг случай да заловени трима криминално проявени, които били трафиканти на 36 нелегални

Полицаи установили, че в частен дом в Ново Паничарево се укриват четирима души, незаконно преминали нашата граница. Когато влезли, за да ги задържат, единият извадил две банкноти по 50 евро и поискал да ги подкупи. Униформените отказали и задържали четиримата. С преводач било установено, че те са от Афганистан.

Служители от „Криминална полиция” към ОДМВР - Бургас забелязали в къща във вилна зона „Острицата 1” край квартал Банево, трима криминално проявени от село Дебелт от Средец, да контактуват с голяма група мъже с неустановена самоличност. Те опитали за избягат с лек автомобил, но били задържани.

Повдигнато им е обвинение за каналджийство. В къщата били изброени 36 нелегални, самоопределили се като афганистанци. Отведени били в сектор „Миграция” в Областната дирекция на МВР.