DJ Станчо
DJ Станчо / netinfo
Съдът в Несебър: Лаптопът на DJ Станчо не е ценен за държавата
600 лева глоба ще плати DJ Станчо за високи децибели в бар „Оксижен“ в Слънчев бряг. Това реши Районният съд в Несебър, установи проверка на Дарик – Бургас.

Припомняме, че засилените проверки срещу шумните заведения в курорта започнаха ударно през лятото на този година. Лично вицепремиерът Валери Симеонов даде старт на акцията по морето под мотото: „Битката за тишина ще бъде война!“

На 12 август т.г. десант от държавни служители - полицаи, инспектори на Агенция „Митници“, на приходната администрация, на здравната инспекция и тази по труда, предвождани от заместник-министър председателя, атакуваха култовия бар „Оксижен“ в Слънчев бряг. Специализираната операция бе извършена в разгара на горещо парти, подгрявано от DJ Станчо.

В Слънчев бряг стягат протест срещу проверките на властта

Държавните служители му съставили акт за висока музика, пускана в нарушение на общинската наредба за тишината в курорта. Пред смаяните посетители – български и чужди туристи се разиграл истински екшън. Полицаите конфискували цялата техника на музиканта- плейър, миксер и лаптоп, а на него щракнали белезници и го отвери в районното управление, където престоял на тихо 24 часа.
 
„Приятели, бях унижен публично пред пълен клуб в Слънчев бряг. Отнети са ми лични вещи. Без адекватно обяснение от РУ Несебър. Написаха ми 2 броя наказателни постановления- едното за това ,че пускам музика (това ми е професията), второто постановление и ареста, са вследствие на това ,че отказах да предам лаптопа доброволно...”, написа DJ Stancho в личния си профил след освобождаването си.

Стотици блокираха движението в Слънчев бряг, искат "Валери да си ходи" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Рапърът Иван Динев, по-известен като Устата поде кампания в негова защита под наслов: „Да върнем лаптопа на Кръстника на хип-хопа“ и призова за обединение на всички музикални жанрове. Според него „цялата акция е била с цел конфискуване на този изключително ценен лаптоп,  пълен с най-добрата хип-хоп музика от целия свят от 1973 насам“.  

„Законът е над всички, даже и над DJ Станчо“, отсече вицепремиерът Валери Симеонов.

За утеха на музиканта, съдът все пак разпореди техниката да му бъде върната. „Няма данни, които да сочат, че тези вещи подлежат на отнемане в полза на държавата“, мотивираха се магистратите.