Видовден: 66% от благоевградчани недоволстват от работата на администрацията в града
Видовден: 66% от благоевградчани недоволстват от работата на администрацията в града / netinfo
65,71% от живеещите в Благоевград не са доволни от работата на местната администрация, показва анкетно проучване на Гражданска инициатива “Видовден”.

В рамките на проучването са питани общо 805 произволно избрани благоевградчани, чрез телефонно обаждане. Зададени са им 11 въпроса, 8 от които са тип “затворени” и три със свободен отговор.

От анкетираните 58% посочват, че не одобряват работата на кмета на града, а 22% са доволни от управлението му. Според благоевградчани най-наболелите проблеми в града са чистотата и инфраструктурата, следвани от трафика с 37% и ниските работни заплати с 25,71%. 17% смятат, че основен проблем е лошата администрация и едва 8,57% не са доволни от стандарта на живот.

В анкетното проучване питаните граждани са отделени по възрастов и полов признак, като темата за ниските заплати и пенсии е най-значима за хората на възраст 45-65 години. Жените пък са най-критични към администрацията – 70% от тях не са доволни от работата й.

Гражданска инициатива “Видовден” се определя, като неполитическо движение, което има за цел да решава конкретните проблеми на обикновените хора, да следи дали местната и централната власт изпълняват обещанията си и да накара политиците да спрат да лъжат.

Предстои повторно посещение на ГИ “Видоведен” в Благоевград, когато ще бъдат оповестени и разликите в нагласата на благоевградчани към местната власт.