В Административен съд гледат делото срещу кметския вот в Мосомище
В Административен съд гледат делото срещу кметския вот в Мосомище / netinfo
В Административен съд – Благоевград днес гледат делото за касиране на изборите в с. Мосомище. Съдът ще заседава по подадената жалба от кандидат-кмета на ГЕРБ Иван Ламбрев, загубил вота на 14 юни само с два гласа в полза на Анна Донкова.

Съдиите ще решават казуса с допуснатата техническа грешка при отпечатването на цялата партида бюлетини, с които жителите на селото гласуваха за кмет.

Избирателите не успяха да намерят стандартното квадратче за отметка на вота си, поради неговата липса на бюлетината, което доведе до объркване и опорочаване на изборния процес с голям брой недействителни бюлетини.

Утре на редовно заседание на местния парламент в Гоце Делчев обявеният от Общинската избирателна комисия за законно избран кмет Анна Донкова от ПП “Зелена България” ще положи клетва за встъпване в длъжност. 97 са недействителните бюлетини от вота, които в по-голямата си част са в полза на Ламбрев.

Днес адвокатите му ще пледират обявените недействителни бюлетини да бъдат признати за валидни поради техническата грешка при отпечатването им или изборите в Мосомище отново да бъдат касирани.