/ БГНЕС
В Банско ще бъде създаден Музей на планината и хората, а бъдещата реализация е част от Стратегия на Община Банско за ефективно местно развитие в партньорство с местната общност, гражданските структури и бизнеса, съобщиха от Общината.

Стратегията е одобрена на последната сесия на Общински съвет-Банско. Времевата рамка е от 2021 го 2027 година и е разработена по линия на проект "Растеж чрез активизиране на местния потенциал - ГАЛОП" на Националното сдружение на общините в Република България и Норвежката асоциация на местните власти.

Започна рехабилитацията на обходното трасе на Банско

Община Банско е избрана за пилотна община с водещ партньор местната власт в сътрудничество със структурите на гражданското общество.

Музеят на планината и хората е част от разработения бизнес план на стратегията и в него ще бъдат показани традиционни занаяти, развитие на културно-фестивалния туризъм и насърчаване на заетостта и социалното включване.

По проекта ще бъде закупена и модерна подвижна сцена с необходимите озвучителни и осветителни системи за развитие на културния и фестивалния туризъм в планинската община.
БТА