/ iStock/Getty Images
Започна рехабилитация на обходното трасе на Банско-от кръстовището на републиканския път с улица "Явор" в местността Забиница, преминаваща в улица "Найден Геров" и отново включваща се в републиканския път в местността Черешата. Дейностите са след споразумение между общината и АПИ.

Реализирането на сътрудничеството с АПИ решава въпроса с пълната рехабилитация на околовръстния път на Банско, което ще облекчи трафика за автомобилите, които пътуват към ски зоната и планината, както и към голяма част от хотелите и апартаментните комплекси в южната част на града.

Дейностите по рехабилитирането започват от кръстовището на улица "Найден Геров" и улица "Солун" в западна посока. Работата през настоящата година ще се извършва до началото на активния зимен туристически сезон. Предвижда се полагане на изцяло нова асфалтова настилка и подмяна на компрометираните части от тротоарите и бордюрите, съобщават от общината.

АПИ: Служители на Областните пътни управления ще обхождат трасетата с опасност от свличане на камъни

Възстановяването на общинския пътен участък е един от приоритетите за града, защото ще осигури по-лесен достъп на туристите до курортната зона на Банско, Национален парк "Пирин" и ски зоната в планината, ще повиши и безопасността на движението.

Преди година е изградена и пусната в експлоатация и голяма част от улица "Найден Геров" от кръстовището с улица "Солун" до местността Черешата, която е част от обходното трасе, допълват от Община Банско.
 
БТА