Съветниците отпуснаха 1500 лева за болно дете
Съветниците отпуснаха 1500 лева за болно дете / снимка: ГЕРБ

Общински съвет-Благоевград гласува извънредно предложение на съветника от ГЕРБ Кирил Илиев за подпомагане лечението на онкоболно дете

Общинските съветници в местния парламент подкрепиха извънредното предложение на общинския съветник от ГЕРБ Кирил Илиев да се отпуснат 1500 лв. на 14-годишния Петър Михов, който страда от онкологично заболяване.

Молбата за помощ е входирана от родителите през месец януари, но тъй като отпускането на еднократна финансова помощ на жители на Благоевград се разглежда на тримесечие, случаят попада в следващото разглеждане. Вече е направен положителен доклад от общинска администрация за допустимост и средствата така или иначе са предвидени. „Поисках на тази сесия извънредно да се гласува помощ за детето, защото случаят е спешен, средствата са нужни на семейството в най-кратък срок. Затова направихме изключение и се радвам, че колегите ме подкрепиха, за да не се окаже после, че помощта е закъсняла. Общинските съветници сме с ясното съзнание, че общината не може да покрива изцяло лечението на нуждаещите се, но за нас е важно, че дори и със символични суми можем да помогнем на хората в нужда”, коментира Кирил Илиев.

Определеният бюджет за еднократна финансова помощ на жители на община Благоевград е около 50 000 лева, разделен на тримесечни траншове.