Стрелялият по братя в Санданско остава в ареста
Стрелялият по братя в Санданско остава в ареста / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Състав на Районен съд - Сандански, председателстван от магистрата Димитър Узунов, постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Димитър Искренов Методиев от село Илинденци, обвинен в стрелба с нелегална пушка по съселяните му Илия Апостолов и Владимир Апостолов.

Срещу Методиев вече е образувано наказателно производство по член 131 и член 129 от Наказателния кодекс. Престъплението бе извършено от Методиев на 17 декември към 18.00 часа в село Илинденци, при условията на опасен рецидив, чрез използване на незаконно огнестрелно оръжие, вследствие на което е причинил средна телесна повреда на братята Илия и Владимир Апостолови.

Изстреляните от Методиев куршуми попаднаха в коремната кухина на Илия и в гръдната област на Владимир. По случая вече са разпитани множество свидетели от село Илинденци.

Димитър Методиев е осъждан 12 пъти за разнородни престъпления от общ характер, като последното наказание е 7 години ефективно лишаване от свобода. На 5 октомври тази година Методиев бил предсрочно освободен от затвора от изтърпяването на седемгодишната присъда, съобщиха за Дарик от Районен съд - Сандански.