РИМ - Благоевград с разнообразен културен календар през aприл
РИМ - Благоевград с разнообразен културен календар през aприл / снимка: Дарик - Благоевград

През месец aприл ще бъдат организирани пет събития от Регионален исторически музей Благоевград. Това обяви говорителя на музея Силвия Домозетска в ефира на Дарик Радио Благоевград.

На 14 и 15 април в РИМ Благоевград ще се проведе Национална научна конференция „Второто българско управление в Македония 1941-44 г.". Проявата ще бъде съпътствана от фото документална изложба по темата с материали от фонда на музея.

По повод Международния ден за опазване паметниците на културата - 18 април в благоевградския музей ще има изложба с материали от собствения фонд на тема "Спасени паметници". На същата дата стартира и заниманията с деца във връзка с Великденските празници и традиции.

На 20-и април РИМ Благоевград ще отбележи с тържество и изложба 160 години от рождението на Георги Измирлиев- Македончето и 135 години от Априлското въстание.

Освен това културната институция ще се включи и в отбелязването на Световния ден на танца 29 април, с организиране на фолклорен празник на тема -„Да покажем красотата на българските традиционни танци". Целта на събитието е всички желаещи жители и гости на града да се включат в народните танци на открито пред музея.