Разбиха група за трафик на дрога, антики и боеприпаси
Разбиха група за трафик на дрога, антики и боеприпаси / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Разбиха група за трафик на дрога, антики и боеприпаси
31514
Разбиха група за трафик на дрога, антики и боеприпаси
  • Разбиха група за трафик на дрога, антики и боеприпаси

По време на специализирана акция "Трафикантите" на МВР, с участие на криминалисти от Благоевград, Сандански и Петрич, са арестувани деветима членове на организирана престъпна група за отглеждане и пласиране на дрога, както и за трафик на антични предмети и боеприпаси.

Организатор на групата е криминално проявеният Иван Дамбов-Дамбовеца от санданското село Катунци. Това съобщи на пресконференция днес директорът на благоевградската полиция Йордан Кочев.

В ареста са задържани и двамата синове на Иван Дамбов. В бандата са участвали и други мъже от Катунци и Разлог. Те са задържани с постановление на прокуратурата за 72 часа, каза говорителят на държавното обвинение в Благоевградско Весела Стоилова.

В хода на операцията на територията на Кресна са арестувани трима мъже  от Бургас, непосредствено след сделка с близо 4 грама кокаин. Те купили дрогата от Стоян Дамбов, син на тартора от Катунци Иван Дамбовеца. Часове по-късно е заловен и другият му син. Дамбовеца успял да избяга и първоначално се укрил в гора над селото. Предприети били незабавни издирвателни и заградителни  действия. По-късно той бил задръжан в района на Петрич.

При същата операция в Петрич  е задържан Г. П., член на  същата криминална групировка. В хода на операцията са иззети 17 килограма канабис, незаконно притежавани огнестрелни  оръжия – пушка 22-ри калибър, газов пистолет, преработен в боен и общо 453 патрона. Конфискувани са и 48 броя антични монети и 3 металотърсача, информира полицейският директор Йордан Кочев.

Още за проведената акция "Трафикантите", чуйте от директора на ОД на МВР Йордан Кочев и от говорителя на Окръжната прокуратура в Благоевград Весела Стоилова