Поредно съдебно заседание по делото Чората
Поредно съдебно заседание по делото Чората / netinfo
Софийският военно-апелативен съд ще заседава днес по делото за убийството на Ангел Димитров – Чората, съобщиха от пресслужбата на съда. Заседанието е насрочено за 10 часа. На предишното заседание бе представена е петорна съдебно-медицинска експертиза, която потвърди, че Чората е починал вследствие на тежка черепно-мозъчна травма, получена от удари в областта на главата и тялото. Съдът реши, че обстоятелствата около смъртта на Ангел Димитров не са изяснени и възобновява съдебното следствие по процеса.

Съдът изисква да се извърши допълнителен разпит на експертите по съдебна медицина, направили аутопсията. От окръжната следствена служба – Благоевград бяха изискани веществени доказателства тефтер или бележник, "принадлежал на убито в центъра на града лице с прякор Кьоравия". За наличието на това тефтерче показания дадоха свидетелят генерал Янев, началник на РДВР – Благоевград.

Свидетелят Райчо Димитров – баща на Ангел Димитров, твърди, че съпругата на подсъдимия Мирослав Писов била упълномощена от жената на Кьоравия за адвокат по събирането на дълговете към убития й мъж. Именно поради това у подсъдимия Писов съществувал интерес да премахне Ангел Димитров, се посочва от съда. От Адвокатската колегия – Благоевград пък е изискана справка за това дали съпругата на подсъдимия Писов е вписана като адвокат и дали в адвокатският й кочан има регистриран договор за упълномощаването й като адвокат на наследниците на Кьоравия.