Откриха обновената детска градина „Джани Родари” в Гоце Делчев
Откриха обновената детска градина „Джани Родари” в Гоце Делчев / Община Гоце Делчев - пресцентър

С водосвет, извършен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, вчера бе официално открита обновената детска градина "Джани Родари" в Гоце Делчев.

На тържеството присъстваха кметът на общината Владимир Москов и кметът на македонската община Берово, която е партньор по проекта - Драги Наджински, народните представители Кристиан Вигенин и Георги Андонов, председателят на Общински съвет Гоце Делчев Ангел Гераксиев, зам.-кметът Валери Сарандев. Сред гостите бяха също Фимка Кофчегарска, директор на детска градина "23 август", община Берово, общински съветници от Гоце Делчев и директори на учебни и детски заведения в общината.

Директорът на детското заведение Марияна Костадинова, благодари на община Гоце Делчев за свършената работа.

По време на церемонията, кметът Владимир Москов подчерта, че са реализирани няколко проекта в учебни и детски заведения в община Гоце Делчев по програмата за Трансгранично сътрудничество „България – Македония”, които са създали по-модерна база и по-добри условия за децата, учениците и персонала.

Строителните работи включваха саниране на сградите, чрез направа на топлоизолация, подмяна на дограми, топлоизолация на покриви и сутерени, монтаж на слънчеви колектори, подмяна на остарели чугунени радиатори с нови алуминиеви, подмяна на осветлението с ново енергоефективно, преминаване към изгаряне на природен газ в ОДЗ „Джани Родари“.

Над 60% от необходимата топла вода ще се осигурява от новите слънчеви колектори, а останалата от газовия котел, поясняват от пресцентъра на Община Гоце Делчев.