Отдават почит на загиналите преди 13 години летци от авиобаза Крумово
Отдават почит на загиналите преди 13 години летци от авиобаза Крумово / Снимка: Авиобаза Крумово

На 24 юли 2016 година се навършват 13 години от инцидента с вертолет Ми-17 от състава на 24 авиобаза, в който при изпълнение на служебния си дълг - гасене на горски пожар в местността "Бeтоловото" край град Разлог загинаха подполковник инж. Милко Пейковски - военен пилот, майор инж. Николай Радулов - военен пилот, младши лейтенант Бойко Панайотов - борден техник и полковник Кирил Чамишки - началник на сектор Държавен Противопожарен Контрол към РДВР - град Благоевград.

Воинският ритуал за отдаване на почит към загиналите ще се проведе на 22юли 2016 година от 11.00 часа в местността "Бетоловото" край град Разлог.

Ще бъде отслужена панихида, след което ще бъдат положени венци и цветя на паметника на загиналите.

На панихидата и ритуала за отдаване почит на загиналите по традиция ще присъстват роднини и близки на загиналите, личeн състав от 24-та авиобаза - Крумово, представители на Командване на ВВС, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", Областна дирекция на МВР - Благоевград, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - град Благоевград, ТП „Държавно горско стопанство Разлог", представители на областната и общинската администрация и жители на град Разлог.