Офисите на НАП без обедна почивка до края на данъчно-осигурителната кампания
Офисите на НАП без обедна почивка до края на данъчно-осигурителната кампания / netinfo
Стъклените прегради на гишетата за обслужване на клиенти в териториалните дирекции на НАП в цялата страна са демонтирани. Мярката е предприета в съответствие с политиката на откритост и прозрачност на приходната агенция в контакта й с нейните клиенти. Това стана ясно след среща на ръководството на НАП с директорите на петте дирекции „Обжалване и управление на изпълнението”.

Във всички офиси на НАП са доставени необходимите количества данъчни декларации и формуляри. По време на тазгодишната данъчно-осигурителна кампания във всяка дирекция на НАП в България ще бъде осигурена експертна помощ на клиентите при избора им на кои приложения от годишната декларация за облагане на доходите да попълнят и подадат. Всички данъчни декларации в готов за попълване формат са публикувани и в интернет на страницата на НАП www.nap.bg.

До края на април офисите на приходната агенция ще работят с клиенти без прекъсване от 9,00 до 17,30 ч. всеки делничен ден. След решение на директорите на териториални дирекции в дните, в които изтичат крайни срокове за деклариране и плащане на задължения, работното време може да бъде удължено и след 17,30 чaса.