Новият директор на Кукления театър в Благоевград встъпи в длъжност
Новият директор на Кукления театър в Благоевград встъпи в длъжност / netinfo
Георги Костов встъпи официално в длъжността директор на Общински куклен театър - Благоевград. Той бе представен официално на артистите от културния институт от зам.-кмета по хуманитарните дейности - Валентин Василев.

На срещата присъства и заемащия в продължение на една година пост директор на Общински куклен театър - Николай Кимчев. „Ние сме една голяма актьорска трупа, която трябва взаимно да си помага, за да може бъдещата публика на големия театър да ги възпитаваме в по-добър вкус, по-голяма ценностна система”, каза той.

Георги Костов получи най-висок резултат на проведения през април конкурс за директор на Куклен театър – Благоевград, като спечели убедително пред опонентите си Станка Велинова и Мирослав Стоилов.

Концепциите и качествата на кандидатите бяха оценявани по точкова система, по определени в Правилата за провеждане на конкурса критерии, които са художествени показатели, финансово- икономически показатели на концепцията и стратегия за развитието на театъра.

Георги Костов е завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", специалност „Актьорско майсторство за куклен театър". До 1995 г. е актьор в Общински куклен театър. Оттогава е на свободна практика и работи в различни частни и държавни театри.