Нови стадиони в Разложко с близо 6 000 000
Нови стадиони в Разложко с близо 6 000 000 / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

С 5 866 571 лева реновират футболния стадион в Разлог.

В новия спортен комплекс ще има три сгради - съблекални и помещения за треньори, медицински кабинет и помощно помещение. Теренът, който се използва за малко тренировъчно игрище се предвижда да бъде с изкуствена тревна настилка и осветление. Ново игрище ще се изгради между сградите и основното игрище на стадиона. Ще бъдат обособени помещения за медии и контролна стая, необходими за покриването на изискванията за стадиони с лиценз за Б футболна група от БФС.

3000 броя седалки ще се подменят. Предвидени са места за инвалиди пред трибуните, както и достъпа до тях. Реновираният стадион в Разлог ще има сигнално – озвучителна система пред трибуните и  голямо електронно информационно табло.

Спортен комплекс с част от парите ще има и в село Годлево. Ще бъде изградено състезателно игрално поле с изкуствена трева, сграда със съблекални и санитарно-битови помещения. Включен е паркинг за посетители и служебен паркинг, както и пречиствателна съоръжение за битови отпадни води, информираха от кабинета на разложкия кмет Красимир Герчев.

Нова спортна площадка ще има до месеци в село Баня.