Младежите от БСП: Странно е 400 подписа да се считат като заплаха за националната сигурност
Младежите от БСП: Странно е 400 подписа да се считат като заплаха за националната сигурност / снимка: БСП - Благоевград

"Странно е, че една подписка, в която фигурират 400 души, се третира от представителите на ГЕРБ едва ли не като заплаха за националната сигурност и следва да се проверява от органите на ДАНС", обявиха младежите от БСП - Благоевград по повод обвиненията на областния координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигаев, че документът е фалшив. Според младите социалисти в една демократична държава подобно поведение е недопустимо.

"Очевидно ГЕРБ не са прегледали достатъчно внимателно подписката, защото, ако го бяха направили, щяха да забележат, че в горната част на всяка страница е изписано следното: „Кметът на Благоевград Костадин Паскалев ще внесе предложение в Общински съвет - Благоевград за осигуряване на 50 000 лева за неотложен ремонт на три зали в Спортния интернат. Окончателно бюджетът ще бъде приет на 11.02.2011. Нека подкрепим това предложение! То е стъпка към подобряване на условията, в които спортуват нашите деца!”, посочват от младежката организация на БСП.

Според тях при това положение е абсурдно да се твърди, че очевидно грамотни хора, саморъчно написали своите имена, не са могли да прочетат този текст и не са знаели какво подписват.

"В подписката няма конкретни обвинения към никого. Тя е добронамерена и е в подкрепа на извършване на неотложен ремонт. Може би ГЕРБ виждат политически елемент в нея, имайки предвид, че през 2010 г. те, заедно с групата съветници на Димитър Урдев и Радослав Тасков, отхвърлиха подобно предложение на кмета Костадин Паскалев", коментират още младите социалисти.