Лесничеи влязоха в реновирана сграда
Лесничеи влязоха в реновирана сграда / Пресцентър

В Симитли откриха реновираната административна сграда и изградената чешма пред Държавното лесничество.

"Симитли е вратата към Рила и Пирин и е една от общините в България с най-голям горски потенциал”, отбеляза в приветственото си слово за празника на лесничеите кметът на общината Апостол Апостолов.

"Действащият закон за горите създаде предпоставки община Симитли да стане собственик на над 26 500 декара горски територии. В Общинския план за развитие 2014-2020 ние сме заложили редица мероприятия, свързани с бъдещото стопанисване на тези територии и ползването на горския потенциал в интерес на хората и обществото. Съществуването на тези две форми на управление на горите в общината, ще даде възможност за по-близък контакт със специалистите от горското ведомство, на което ние разчитаме, ползване на техния опит и умения в “конкурентна” среда, да работим за увеличаване на зеленото богатство на общината и страната ни", заяви градоначалникът.

Лесничеи влязоха в реновирана сграда
netinfo

На празника в ДГС Симитли бяха директорът на Югозападно държавно предприятие Благоевград Светозар Михайлов, председателят на управителния съвет на ЮЗДП Иван Янев, бивши горски директори.

Директорът на местното горско стопанство – Симитли Борислав Котузов в своето приветствено слово запозна присъстващите с историята от 1925 година до днес и настоящето на Горско стопанство-Симитли.

За празника на лесничеите с пролетни танци ги поздравиха децата от ОДЗ “Радост” и от танцов състав “Веселие”, след което свещеник направи водосвет на напълно ремонтираната административна сграда и чешмата в двора, изградена изцяло със средства, дарени от директора на горско стопанство Борислав Котузов. Гостите посадиха и по едно дръвче в двора на Горско стопанство-Симитли.