Костадин Паскалев се среща с жителите на Старо Струмско и Българчево
Костадин Паскалев се среща с жителите на Старо Струмско и Българчево / netinfo
Кандидатът за кмет на БСП за Община Благоевград Костадин Паскалев ще се срещне с жителите на Старо Струмско и село Българчево. На проявата ще бъде представена предизборната платформа и програма за управление на Благоевград през следващите четири години. Срещите започват в 18 часа в Старо Струмско и в 20 часа в село Българчево.

Вчера пред благоевградчани Костадин Паскалев обяви, че е възможно обновяване на едропанелните сгради в жилищните комплекси на Благоевград. Реновирането може да стане чрез програма на Европейския съюз, която ще започне да работи в България от 2009 година.

„За да се случи това посредническата роля на общината е изключително важна. Трябва да се създадат съответните дружества между гражданите, които живеят в блоковете, да се подготвят проектите и да се направят количествено-стойностните сметки. Едва тогава да се кандидатства, съвместно с общината за финансиране”, каза пред благоевградчани Костадин Паскалев.

На срещата стана ясно още, че за всеки вложен лев в подобен проект насреща ще се получат от европейските програми четири.

Същата програма може да се използва и за реконструкция на общите части на многофамилни жилища.

Според кандидата за кмет издигнат от БСП чрез използването на тази програма ще се реши един много съществен въпрос, от гледна точка на факта, че жизненото равнище на благоевградчани не е особено високо.

Необходимо е и построяването на съвременни социални жилища, според Костадин Паскалев. Реализацията на тази програма може да стане при изпълнението на две условия – наличие на готови работни проекти и гарантиране, че тези жилища няма да бъдат продавани.

„Четири пъти могат да се повишат капиталовите разходи на община Благоевград при правилна работа с европейските и национални фондове”, каза още на срещата Костадин Паскалев.