Фрико се споразумява с прокуратурата, напуска килията след 2 години
Фрико се споразумява с прокуратурата, напуска килията след 2 години / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Юлиян Мирчев, известен с прякора Фрико, готви споразумение с прокуратурата в Благоевград по дело за кражба на 100 000 неденоминирани лева, извършена в съучастие с криминално проявения Валери Ризов-Буркана. Потърпевшата от набезите на Мирчев и Ризов благоевградчанка-Роза Самсарова, заяви пред съдия Калина Иванова и прокурор Ивайло Филипов, че няма никакви претенции спрямо обвиняемите и им пожела здраве и дълъг живот.

Фрико бе конвоиран с вериги на краката и ръцете от Централния софийски затвор, където излежава присъда за убийството на унгарския гражданин Имре Феодор. За кървавото престъпление Мирчев бе осъден задочно от благоевградските магистрати. По време на разглеждане на процеса за убийство на унгарския тираджия, Фрико успя да избяга от полицейски конвой и специализиран автомобил, докато го транспортираха от ареста до сградата на съда в Благоевград. Той се укриваше години наред в Гърция, но там властите го арестуваха за притежание на дрога и го осъдиха светкавично на 11 години затвор.

В южната ни съседка Мирчев излежа седем години от присъдата. По искане на Върховна касационна прокуратура Фрико бе екстрадиран от Гърция в България преди повече от две години, за да изтърпи в наш затвор присъдата си за убийството на Имре Феодор.

През 2008 година съдът присъедини в една присъда всичките му наказания. Така след приспадане на излежаните в затвора години и работата му там, Фрико ще излезе от килията след две години, пресметнаха благоевградски магистрати.

В Централния софийски затвор той е началник на цех за изработване на опаковъчни торбички. От управата на затвора му гласували доверие, тъй като са доволни от трудовата му дисциплина и доброто му поведение, съобщиха за Дарик.