Хора на ДСБ ще се влеят в редиците на РБ, обяви Димитър Делчев
Хора на ДСБ ще се влеят в редиците на РБ, обяви Димитър Делчев / Снимка: Novini.bg
Водят се активни разговори с хора от ДСБ в Благоевград. Голяма част от структурите и членовете им в страната вече подписаха заявления за индивидуално членство в Реформаторския блок. Не са важни апаратните им ръководства, а активистите им. В листата ще влязат хора от всички партии в Реформаторския блок и ще получи подкрепа и от хора от ДСБ. Това каза в Благоевград Димитър Делчев от Националния координационен съвет на Реформаторския блок.
Обсъждаме да има представители от всички общини, хора с добра репутация, които могат да спечелят доверието на гражданите. ДБГ вече имаме насрочени общински събрания в Благоевградска област, обясни той. Той каза, че към момента Анна Бистричка, Димитър Делчев и Найден Зеленогорски получават доверие от структурите на „Движение България на гражданите“ в Благоевград за листата.

На въпрос за излизането на НПСД от Реформаторски яблок поради решението им да продължат с ДОСТ, Делчев отговори, че НПСД имат форум, на който ще решават своя път. Те смятат, че най-важната им задача е да се борят с ДПС и виждат тази битка заедно с Местан. Ние разбираме това, а те разбират, че за РБ е неприемливо сътрудничество с ДОСТ, категоричен бе Делчев.

Анна Бистричка, областен координатор на ДБГ – Благоевград, подчерта, че много от структурите на партията в региона изразяват желание Делчев да оглави листата. Логична номинация е и не ни изненадва, тъй като, въпреки че не беше депутат от нашия район, беше изключително активен като народен представител в интерес на гражданите на Благоевград, каза тя. Ще работим с всички сили за поне двама народни представители, добави Бистричка.

Делчев отчете, че за 2 години  в 43-то Народно събрание е участвал в промените на Конституцията и е вносител на въвеждането на явното гласуване във ВСС, което беше прието и вече е факт. Както се видя преди няколко седмици в докалада на ЕК, това беше определено стъпка напред за по-прозрачна работата на ВСС, каза Делчев. Той подчерта, че има над 70 законови предложения, в това число и законопроекти и между първо и второ четене, а цялата Парламентарна група на РБ има внесени около 140 законопроекта за две години. Делчев припомни, че е внесъл парламентарни питания за незаконния добив на камъни в Сатовча, че е предложил законови изменения за регистрация на гражданите, във връзка с големия брой изборни туристи в Благоевградска област и е имал редица въпроси към министри за сигурността и построяването на магистралата в Кресненското дефиле.