Благоевградчани на курбан за здраве под Кръста
Благоевградчани на курбан за здраве под Кръста / Пресцентър

Отец Андон Шавулев и свещениците от храм "Въведение Богородично" Петър Стефанов и Николай отслужиха литургия за здраве и благоденствие на всички хора в Благоевград.

Богослужението бе извършено в комплекс "Памет и вяра" около Кръста на "Заева поляна".

Веднага след празничната церемония по инициатива на кмета Атанас Камбитов бе раздаден курбан от девет агнета в местността над Благоевград.

Благоевградчани на курбан за здраве под Кръста
netinfo


Общинското ръководство се бе погрижило да има седящи места за всички, въпреки че желаещите бяха стотици. Осигурен бе и безплатен транспорт, с който те се пристигнаха до Кръста, където ги очакваха подредени трапези. За всички имаше от великденския курбан, хляб и вода.

„Искам да честитя празника не само на благоевградчани, а и на всички българи. Христос Воскресе, да сме живи и здрави и Бог да ни пази. Днес се надявам да дадем старт на една традиция. Идеята е този курбан за здраве и късмет да се прави във втория ден на Великден", каза градоначалникът Камбитов.

Комплексът "Памет и вяра" бе изграден миналата година. Обмисля се и изграждане на нова църква, която да бъде част от Кръста и параклиса.