Асен Балабанов - главен секретар в Областна администрация
Асен Балабанов - главен секретар в Областна администрация / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградският общински съветник Асен Балабанов, който е и лидер на младежката организация на БСП в региона, е издигнат за главен секретар на Областната администрация.

Асен Балабанов ще смени на държавния пост Диана Атанасова, назначена през  ноември 2009 година.

Както Дарик информира неотдавна, новият губернатор е Юлиян Гошев. Очаква се той да приеме поста от досегашния областен управител Костадин Хаджигаев в началото на следващата седмица.

Кандидатурата на Юлиян Гошев за държавник номер едно в Пиринско е коментирана на "Позитано" още по време на предизборната кампания. Той бе кандидат за депутат под номер 12 в листата на "Коалиция за България" от Благоевградски избирателен район. Гошев е известен предприемач в региона и един от първите директори на РТВЦ-Благоевград.

Тази вечер в централата на БСП в Благоевград ще бъде решено окончателно кои ще са заместниците на Гошев в Областната администрация.

Сред обсъжданите за предварително червени активисти са Димитър Капитанов - бивш кмет на петричкото село Коларово и лидер на социалистите в южната община. Капитанов бе четвърти в листата за народни избраници.

Ще бъдат подложени на гласуване кандидатурите на Костадин Дурчов от Банско и на Андон Ризов от партийната организация в Сандански.

Към този момент не е ясно кой ще ръководи Областната дирекция на МВР в Благоевград. Сред предложените за мястото на комисар Герги Костов е бившият полицейски началник от близкото минало Иван Михайлов, който сега е адвокат. Той бе включен в кандидатдепутатската листа на левицата като коалиционен партньор.

От средите на благоевградските социалисти за директор е предложен и експолицейският шеф Любен Милев. За него лобирал лидерът на социалистите в града д-р Владимир Пандев.