34 000 лв. спести община Разлог след газификацията
34 000 лв. спести община Разлог след газификацията / снимка: Община Разлог

За изминалия отоплителен сезон община Разлог е спестила 34 070 лева, похвалиха се от кабинета на градоначалника инж. Красимир Герчев. През 2009 г. са инвестирани средства за изграждането на нови газови инсталации в две детски гради в града - ЦДГ „Детелина” и ЦДГ „Ален мак”, уточняват от кметска администрация.

Разходите за отопление през 2008/2009 г., когато сградите на двете детски градини са отоплявани с нафта, са били в размер на 52 800 лева. След изграждането на газовите инсталации сумата е намаляла значително. За миналогодишния зимен сезон отоплението на сградите на двете детски заведения е струвало на Община Разлог едва 18 730 лева.

Нова газова инсталация до края на 2010 г. ще бъде изградена в ЦДГ „Незабравка” и в сградата на Общинска администрация - Разлог.

„Извършеният анализ показва, че предприетите мерки и действия са изключително ефективни. Направени са драстични икономии на средства от общинската хазна, същите ще бъдат вложени за ремонт и подобряване на условията в детските градини”, коментира разложкият кмет инж. Красимир Герчев.