Времето на 17 март: Чака ни слънчев вторник, след това застудява
Времето на 17 март: Чака ни слънчев вторник, след това застудява / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 17 март, вторник

Ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд над Източна България, а по-късно през деня и над Южна. Само на отделни места ще превали слабо. Ще се усили вятърът от североизток, в източните райони до силен и с него ще започне да нахлува по-студен въздух, съобщава НИМХ-БАН.

Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, в София се очакват 9-10 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижава. Над планините ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Ще бъде слънчево, по-късно през деня с увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб сняг. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Над Черноморието още преди обяд облачността ще се увеличи, но само на отделни места е възможно да превали слабо. Вятърът от североизток ще се усили, до силен, и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 7-9 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg