Има много статии за това как да правите пари онлайн. Доста често обаче може да останете разочаровани, защото истинските начини да печелите онлайн няма да ви направят богати за една нощ. Те отнемат време, изискват търпение и много работа.

Вижте 3 основни начина за изкарване на пари през интернет

Първият е да създаваш съдържание и да го администрираш онлайн, вторият е да продаваш нещо в нета и третият е да направиш продукт или услуга-сайт или app.

Първият начин да изкарваш пари онлайн е да създаваш съдържание и да го дистрибутираш онлайн. Това включва - снимки, видео, текст, влог или каквото вие се сетите. Съветът ми е да започнете да създавате съдържание, тъй като съдържанието ще ви е необходимо , за да разкажете своята история онлайн. Колкото по-добри станете в това, толкова повече ще могат да ви чуят вашите клиенти, тези, на които ще продавате това нещо.

След като вече сте създали съдържанието, ще трябва да го разпространите. Това е много важна и сложна тема, тъй като платформите в интернет стават все повече и повече. Вече не е една търсачка, не е една официална мрежа, не е един сайт. Вие имате email, имате абонати, сайтове, трябва да сключите партньорства. Тоест веднъж като създадете съдържанието, трябва да го разпространите до колкото се може повече потребители.

Платформа позволява да решаваме проблеми с онлайн пазаруване по интернет

Вторият начин да изкарате пари онлайн е да продавате в нета. Можете да продавате продукти-телефони, дрехи, стоки, така и услуги. Когато се абонирате например за образователен курс в интеренет, това пък е форма хем нещо да продаваш онлайн, хем да правиш съдържание. Тук важи правилото, което и при офлайн търговията, че трябва да имате качествен продукт, продукт, който потребителите да търсят. Ако са дрехи, копчета, бижута, книги или филм те трябва да са достатъчно интересни за потребителите, за да платят те пари за тях.
Така че на първо място трябва да имате какво да продадете, а на второ място трябва да знаете къде да го продадете.

Хората са все по-склонни да пазаруват през интернет

Третият начин да изкарвате пари онлайн е да създадете собствен сайт или app. Тази категория е доста широка. Това включва както професията на програмиста, на дизайнера, на този, който чертае как да изглеждат сайтовете, така и продуктовият мениджър, проджект мениджърът . Това е една широка ниша, където някои от най-успешните български компании, като Telerik Imperia Online , Хановете, Нетинфо са успели да се докажат като професионалисти и като такива, които могат да създават продукти за целия свят. Тоест третият начин е да създадеш продукт или услуга, която много хора да ползват.

Тези продукти или услуги могат да са няколко типа: да са онлайн медия или медийна апликация, тоест ти я създаваш, потребителите ползват съдържанието, което е вътре, а ти вземаш пари от рекламодатели, за да си издържаш операцията. Може да бъде онлайн магазин, тоест ти можеш да създадеш самата платформа, на която да продават други хора или самият ти. Примери за това са Amazon , еМАГ, Fashion Days , Grabo и така нататък.

Създаването на апликация или на сайт в днешно време е една доста рискова инициатива, тъй като потребителите са залети с всякакъв тип предложения: „Свали си тази апликация", „Влез в този сайт", „Кликни тук" и те все по-трудно стигат до твоя продукт. И тук, както при онлайн търговията важи правилото, че ако искаш някой да свали твоята апликация, трябва да си сигурен, че на хората им трябва. Много лесен начин да си сигурен в това е да създадеш продукт, който е умалена версия на твоя продукт. Трябва да можеш да създадеш прототип с минимални средства, да можеш да го пуснеш до 100 или 1000 потребители и да видиш те дали наистина го ползват в момента. След това вече можеш да отидеш една стъпка по-нататък.